Banjo-TamTam Toet-Kazoo

Geplaatst op » 26 oktober 2012

Op Banjo, TamTam, Toet en Kazoo spelen kinderen van verschillende leeftijden tussen 1 ½ jaar en 4 jaar. Broertjes en/of zusjes als het enigszins kan qua planning samen.
Net als thuis, kunnen kinderen zo de kunst afkijken van de grotere.
De kinderen kunnen zelf bepalen wat ze gaan doen. Er worden regelmatig knutsel activiteiten aangeboden, waarbij het knutselplezier voor op staat en niet het eindresultaat!
Dagelijks gaan we lekker buiten uitwaaien in onze grote beleeftuin. Ook daar worden dagelijks activiteiten gedaan met de kinderen. Maar voor wie niet mee wil doen, valt er in de natuurtuin altijd wat te ontdekken.

Elke dag zijn er ook voldoende rustmomenten. Aan tafel, eten, slapen, maar bijvoorbeeld ook gezellig voorlezen op de bank. Favoriet is daarbij het (vers) fruit eten, ’s morgens en ’s middags. De kinderen gaan dan aan tafel en er wordt gezongen of een verhaaltje verteld. Zelfs de allerkleinsten, die nog niet echt mee kunnen zingen, hebben al heel snel door welke gebaren er bij een liedje horen. Terwijl zij genieten van de liedjes, genieten wij van de bijbehorende stralende snoetjes!

Na het fruit eten gaan soms de deuren naar de andere peutergroepen en de hal open. Kinderen kunnen dan zelf kiezen waar ze gaan spelen of meedoen met de activiteit. Maar ook veilig op je eigen groep blijven met je eigen leidster kan natuurlijk!

De peuters gaan ook wel eens op stap buiten het dagverblijf.  Dat kan met de elektrische bolderkar (voor op trottoir), met de PeuterBUS (elektrische bolderkar voor op het fietspad).

Tussen de middag gaat elk kind op zijn eigen groep aan tafel om (fijn volkoren) brood te eten. Op brood eten we geen zoetigheid; klachten van de kinderen hierover krijgen we niet: de broodjes met smeerkaas, kaas, vlees, pindakaas en appelstroop smaken ze goed!
Heerlijk met een bekertje melk of karnemelk. Na het eten, of eerder als het kindje moe is,  gaan we lekker slapen. Elke groep heeft een eigen slaapkamer en enkele buitenbedjes.

35-02735-06237-16836-06439-044img_1758

 

bloemonderzeeerbloem