Fidel

Geplaatst op » 26 oktober 2012

Na een dagje school kun je even lekker bijkomen op Fidel. De pedagogisch medewerkers halen zelf de kinderen op. Lopend, met de STINT (elektrische bolderkar) of met de auto.

In de kring kunnen ze hun verhaal kwijt en wordt er wat gegeten en gedronken. Soms speelt een leidster gitaar en wordt er samen gezongen. Ook wordt er dan besproken wat er die middag gedaan kan worden. Keus genoeg: knutselen, een spelletje doen, buiten spelen, een speurtocht maken, even lekker stoeien, met de computer spelen, video kijken of gewoon rustig een boekje lezen. Aan de  knutseltafel kunnen de kunstenaars onder de kinderen hun hart ophalen.

De grote speelzaal boven leent zich voor erg veel doeleinden…..spelletjes, snoezelen, bouwen, rennen, tenten bouwen en nog veel meer ! In onze grote beleeftuin zijn altijd wel kinderen te vinden. Bezig met een waterloop bouwen bij de waterpomp, kijken of er al insecten wonen in ons zelfgebouwde insectenhotel, zwieren aan de hele lange zwier….
Bij Fidel vinden we het belangrijk dat het kind zich thuis voelt en zelf kan bepalen wat hij wil doen. In de vakanties kunnen de kinderen de hele dag komen! We gaan dan regelmatig naar het bos, de speeltuin, het zwembad of soms naar de dierentuin. We gebruiken hiervoor meestal de STINTS en soms de auto.

In de zomervakantie werken we met thema’s, waarbij de kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ook bij Fidel hoeven de kinderen zich niet te vervelen!

p1230880 44-097 44-091 43-026 38-30 41-053

 

bloemonderzeeerbloem