Oudercommissie

Wat doet de oudercommissie?
De oudercommissie heeft als doel de belangen van de kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te behartigen en de ouders te vertegenwoordigen. We geven gevraagd en ongevraagd advies aan de directie over het kwaliteitsbeleid, zoals openingstijden, prijsstelling, veiligheid, voeding, pedagogisch beleid etc.

Dus wanneer je onderwerpen hebt waarvan je denkt dat de oudercommissie zich er eens over moet buigen, dan horen we dit graag!

Contact OC

Wie vertegenwoordigen de ouders?
De oudercommissie bestaat uit vijf leden die zich hieronder aan u voorstellen. Zij vertegenwoordigen de ouders en kinderen van Eigen Wijs en zijn bereikbaar via het e-mailadres OC.eigenwijs@gmail.com. Uiteraard kun je hun ook op Eigen Wijs aanspreken.

Mocht u interesse hebben in deelname aan de oudercommissie binnen Eigen Wijs dan hoor ik dat graag !

Marjoes van Doorn

0318-653890 of via contact in de site

Coline

 
Ik ben Coline Donkelaar en getrouwd met Richard. Samen hebben wij twee kinderen; Willeke en Niek. Willeke zit nu op de basisschool, maar kwam eerder een dag in de week op Toet. Onze zoon Niek komt sinds april 2019 op dinsdag en vrijdag spelen bij Tuba.

Vanaf het moment dat Willeke naar Eigenwijs ging had ik het gevoel dat ik meer betrokken wilde zijn bij Eigenwijs dan alleen het brengen en halen. Ik wil graag goede zorg en warme aandacht voor mijn kinderen en vind het belangrijk dat ze met plezier naar Eigenwijs gaan. Om hier een bijdrage aan te leveren heb ik mij aangemeld voor de oudercommissie.

Marije

Ik ben Marije van Dijk, getrouwd met Joep van Dijk. Wij hebben 2 dochters, Emma en Lize. Emma zit sinds 2015 op Eigen Wijs, nu bij Tamtam. Vanaf mei zal Lize ook naar Eigen Wijs gaan. In het dagelijks leven ben ik docent. Ik heb de afgelopen jaren alle varianten mogen ervaren (van speciaal tot regulier onderwijs, van basis tot voortgezet en een uitstapje naar het MBO) en werk op dit moment als docent op het Praktijkonderwijs in Arnhem.

Ik merk ook daar weer hoe belangrijk het is dat een kind het naar zijn zin heeft op een school of een kinderdagverblijf. Wij hebben dan ook bewust gekozen voor Eigen Wijs en zijn hier erg blij mee! Wij zien de 2 dagen dat Emma daar is hoe fijn ze het er vind, dat ze geniet van de leidsters en de activiteiten en vaak niet eens naar huis wil. Voor ons heel fijn en het geeft ons de extra rust als wij naar ons werk gaan. We hopen dat onze jongste het daar vanaf mei ook zo fijn zal gaan vinden.

Omdat ik het zo belangrijk vind, leek de oudercommissie mij een goede manier om ook mijn steentje in bij te dragen. Ik hoop dat dit mag lukken en dat ik, waar nodig, ook een open aanspreekpunt mag zijn voor andere ouders. Wie weet tot op Eigen Wijs!

Lysette

Ik ben Lysette Tijssen, getrouwd met Anthony en we hebben samen 2 kinderen. Niek en Sanne gaan allebei op woensdag en vrijdag naar TamTam.
Ik werk bij Koninklijke Visio in Apeldoorn, een revalidatiecentrum voor mensen met een visuele beperking. Ik geef daar veelal mobiliteitstrainingen. Met de cliënten kijk ik hoe ze zich (weer) op een veilige en zelfstandig manier kunnen verplaatsen, zodat ze op een passende manier deel kunnen nemen aan de maatschappij. Daarnaast geef ik sport en psychomotorische therapie. Een ontzettend leuke en veelzijdige baan.
Vanaf dat Niek naar Eigen Wijs gaat, zit ik in de oudercommissie. Ik vind het erg belangrijk dat de plek waar mijn kinderen 2 dagen per week naar toe gaan een goede plek moet zijn voor ze. Een plek waar ze lekker kunnen spelen, zich veilig voelen, zich kunnen ontwikkelen, uitgedaagd worden, zichzelf kunnen zijn en waar goede zorg is, waardoor ik mijn kinderen daar met een gerust hart achter kan laten. Om daar zoveel mogelijk betrokken bij te kunnen zijn, heb ik me aangesloten bij de oudercommissie. Ik hoop op die manier mijn steentje te kunnen bijdragen.
Mocht je iets met de oudercommissie willen bespreken, of heb je vragen, schiet me dan gerust aan!

Rebecca

Mijn naam is Rebecca Hell en ik ben de moeder van Viktor (Fidel) en Valentijn (Banjo). Samen met Viktor, Valentijn en mijn man zijn wij in 2018 vanuit Amsterdam naar Ede verhuisd.Wij houden als gezin enorm van reizen en hebben vorig jaar dan ook de ruimte gepakt om eerst drie maanden rond te reizen in Azië.  Dit was een enorm bijzondere en mooie ervaring om samen met de kinderen te mogen ondernemen!

Na onze reis kwamen ze bij Eigen Wijs in een warm bad. Ondanks dat het wennen was, is dit goed begeleid en gaan de jongens met plezier naar Banjo en Fidel. Vanaf het eerste moment hadden wij een goed gevoel bij Eigen Wijs en dat hebben ze meer dan waar gemaakt.

Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn studie Pedagogiek en hoop in het voorjaar aan het werk te kunnen. Vóór onze verhuizing was ik vele jaren werkzaam als pedagogisch medewerker in de kinderopvang (voornamelijk BSO) en als begeleider op een basisschool, waar ik kinderen begeleiding en ondersteuning gaf. Denk hierbij aan gespreksvoering en coaching van kinderen met gedrag of ontwikkelingsproblemen, stimuleren van sociale vaardigheden, ondersteuning in de klas en schoolactiviteiten.

Vanuit mijn werk als pedagogisch medewerker weet ik hoe belangrijk dit beroep is. De opvang speelt een enorm belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Ik heb het zelf altijd als heel belangrijk ervaren dat er een oudercommissie aanwezig was, die vanuit het ouderoogpunt meedacht, feedback gaf, en zo een positieve bijdrage leverde aan de kwaliteit van de opvang. Dit is ook een belangrijke reden geweest om mij aan te melden voor de oudercommissie. Ik vind het leuk om mee te denken en een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het goede werk wat de medewerkers neerzetten. Het is namelijk een enorme (leuke) uitdaging om een veilige en fijne omgeving te creëren, waar elk kind zich prettig bij voelt, zichzelf kan zijn en kan ontwikkelen. Daar zet ik mij als ouder graag voor in en hoop daarbij een verbindingsstuk te zijn voor andere ouders. Dus mocht je wat willen bespreken of vragen hebben, schroom niet om naar ons toe te stappen!

bloemonderzeeerbloem