Communicatie met ouders

Geplaatst op » 26 oktober 2012

Alle kinderen tot 4 jaar mogen een heen en weer schrift meenemen. In de schriftjes wordt de ontwikkeling van uw kindje vastgelegd. Dagelijks worden er foto’s gemaakt die ook in de schriftjes geplakt worden. Op elke groep hangt een whitebord, waarop ook dagelijks nieuwe foto’s van de activiteiten van die dag worden gehangen.
Het is natuurlijk voor de beroepskrachten maar ook voor de kinderen, die erg graag in de schriftjes bladeren, leuk als ook de avonturen van thuis erin komen !

Vanaf april 2018 gaan we werken met Konnect, een ouder app waarbij we ook digitaal informatie kunnen sturen. De pedagogisch medewerker van de groep van uw kind kan altijd bekijken of u nog uren in uw tegoed heeft staan (zie voor uitleg “tarieven”) en of er plek is voor een extra dag.

Naast de dagelijkse breng en haal momenten, worden binnen Eigen Wijs diverse ouder contact momenten georganiseerd. Ieder jaar organiseren we een avond voor alle ouders waarbij er gekozen kan worden uit diverse workshops.

Elke groep afzonderlijk organiseert een ouder-kind activiteit in een weekend of voor de BSO ook wel eens op een avond. Dit kan bijvoorbeeld een speurtocht in het donker zijn of snoezelen met uw baby.

Eén keer per jaar vinden de “ de vijftien minuten gesprekjes” plaats waarbij u de gelegenheid heeft met de mentor van uw kind van gedachten te wisselen over uw kind. Mochten vijftien minuten te kort zijn dan kunt u natuurlijk altijd een aparte afspraak maken. Dit geldt eigenlijk het hele jaar door. Zit u iets dwars of wilt u gewoon even op uw gemak bijpraten, dan kunt u altijd een afspraak maken. Als de pedagogisch medewerkers met u willen praten over uw kind, dan zullen zij een afspraak met u maken.

 

bloemonderzeeerbloem