Tinkel / Tuba

Geplaatst op » 26 oktober 2012

Hier vindt u de allerkleinste binnen ons dagverblijf, kinderen van een paar maanden tot 21 maanden.
Op Tinkel en Tuba is er nog geen vaste dagindeling, zoals op de andere groepen. De baby’s hebben hun eigen eet- en slaapritme.

Wij volgen zoveel mogelijk het schema van thuis, zodat de kinderen zich ook bij ons veilig en vertrouwd voelen.
Er gebeurt veel op Tuba en Tinkel, immers, in het eerste jaar groeit en ontwikkelt de kleine zich in snel tempo: draaien, zitten, kruipen, staan en misschien zelfs al lopen!
Ze zijn er maar druk mee. Als beroepskracht vinden wij het belangrijk ( maar ook erg leuk) om de kinderen te laten ontdekken wat ze allemaal al kunnen.

De babygroepen hebben beide 2 slaapkamers en er zijn ook een aantal buitenbedjes. We houden de slaaptijden bij en ook wat uw kindje gegeten en gedronken heeft.

Door veel te praten, zingen en te knuffelen bouwen we met ieder kind een band op.
Daarnaast bieden we zo veel mogelijk afwisselend speelmateriaal aan.
Zachte muziek op de achtergrond en lieve invoelende leidsters zorgen voor een ontspannen rustige sfeer, waarin de kinderen zich veilig en geborgen voelen. Vanuit deze basis zal het kindje zich kunnen en willen ontwikkelen.

Een paar keer per dag zetten we de schuifdeur tussen de groepen open en kunnen de kinderen op ontdekking op de andere groep. Ook de centrale hal en de grote speelzaal vinden ze erg leuk ! Omdat we overal vloerverwarming hebben is het ook daar lekker om rond te kruipen of mee te doen met Harlekijntje’s  “muziek op schoot”.

46 113 foto-15 IMG_0768

 

bloemonderzeeerbloem