Praktische informatie

Geplaatst op » 6 november 2012

Eigen Wijs is op 4 september 1995 van start gegaan aan de Oortveldlaan in Ede. Na bijna 17 jaar zijn we verhuisd naar een prachtig nieuwbouw pand aan de van Heutszlaan

Het is een particulier dagverblijf onder leiding van Marjoes van Doorn.

Zij is afgestudeerd kleuterleidster en onderwijzeres en heeft ruime ervaring opgedaan als beroepskracht op een kinderdagverblijf en als zelfstandig ondernemer van een particuliere peuterspeelzaal.

Eigen Wijs biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Er zijn 2 babygroepen met maximaal 12 kinderen van 0 tot 1 ½ à 2 jaar. Er zijn 4 peutergroepen met kinderen van 1 ½ tot 4 jaar van maximaal 13 kinderen. Elke ochtend bieden we een activiteit aan en soms kunnen kinderen ook in de andere groep mee gaan doen of in de centrale hal spelen. Op drukke dagen is er ook een 3+ groep open. De pedagogisch medewerkers beslissen samen met de kinderen welke kinderen vanaf 3 jaar daar gaan spelen.  Alle pedagogisch medewerkers werken volgens een vast rooster ; iedere week zijn er op vaste dagen dezelfde pedagogisch medewerkers. We werken met vaste invalster die ziekte en afwezigheid opvangen.

Wij hebben respect voor de diverse geloofsovertuigingen en culturele achtergronden binnen onze samenleving. Op grond hiervan zijn alle ouders, kinderen en beroepskrachten welkom bij ons.

Wij zijn een door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf en werken dan ook regelmatig met stagiaires. Meestal volgen zij de opleiding PW3 of PW4 Het kan ook voorkomen dat een beroepskracht een leerwerkplek (BBL) heeft. De mate van inzetbaarheid wordt bepaald adhv ervaring in nauw overleg met de praktijkbegeleider.

Door haar centrale ligging in Ede is Eigen Wijs vanuit alle wijken goed te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein en voor het pand.

Het kinderdagverblijf is geregistreerd bij de gemeente Ede en wordt jaarlijks gecontroleerd door de GGD. Het rapport van deze inspectie is in te zien in het kopje registratie op deze site.

bloemonderzeeerbloem